Μεγάλοι οίκοι προϊόντων με διεθνής πιστοποιήσεις

Δευτ. - Παρ.: 8:00 - 16:00 & 19:00 - 21:00

Σάββατο: 8:00 - 17:00

Υπηρεσίες

Βελτιώστε την άνεση του χώρου σας

Καλέστε σήμερα στο 27210 23495

Λακωνικής 84, Καλαμάτα

Κλιματισμός

Κουραστήκατε από τη ζέστη και το κρύο; Μάθετε πως θα εξοικονομήσετε χρήματα με μία περισσότερο ενεργειακά αποδοτική μονάδα κλιματισμού.

Τα βασικά του κλιματισμού

Ο κλιματισμός μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε το ιδανικό περιβάλλον με τη ρύθμιση της σωστής θερμοκρασίας και επιπέδου της υγρασίας με τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Τα σύγχρονα κλιματιστικά επίσης δίνουν τη δυνατότητα δημιουργίας καθαρού, υγιεινού, φρέσκου αέρα στο περιβάλλον, αφυγραίνοντας την ατμόσφαιρα.

Η συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογία έχει φέρει τα κλιματιστικά στη θέση του ηγέτη για την ψύξη και τη θέρμανση των κτιρίων.

Ο οικιακός κλιματισμός, που είναι και η πιο συνήθη, οικονομικά προσιτή και δημοφιλή μορφή κλιματισμού, είναι τα κλιματιστικά διαιρούμενου τύπου (split).
Τοποθετούνται για την κάλυψη μεμονωμένων χώρων και αποτελούνται από 2 μέρη, την εξωτερική και την εσωτερική μονάδα.
Οι περισσότερο συνηθισμένες κατηγορίες είναι:

 • 7000 btu
 • 9000 btu
 • 12000 btu
 • 18000 btu
 • 22000 btu
 • 24000 btu
 • 28000 btu.

Υπάρχουν 3 είδη κεντρικού εξοπλισμού.

 1. Κλιματιστικά διαιρούμενου τύπου κρυφού οροφής. Έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης αεραγωγών για τον ταυτόχρονο κλιματισμό διαφόρων χώρων ενός κτιρίου.
 2. Πολυζωνικό σύστημα (VRV -Vairable Refrigerant Volume) με μία ή περισσότερες εξωτερικές συνδεδεμένες με πολλές εσωτερικές μονάδες διαφόρων τύπου.
  Το σύστημα αυτό δίνει τη δυνατότητα θερμοκρασιακών διαφοροποιήσεων ανά χώρο και εξοικονομεί ενέργεια.
 3. Αντλίες θερμότητας. Χρησιμοποιούνται μηχανήματα που βασίζονται στην αρχή λειτουργίας του κλιματιστικού, προσαρμοσμένα να δουλέψουν σε κυκλώματα νερού, όπως τα καλοριφέρ.

Για τον επαγγελματικό κλιματισμό χρησιμοποιούνται τα ίδια συστήματα με τον οικιακό. Υπάρχει ακόμα όμως μία κατηγορία, το chiller. Ενδεικτικά τα αναφέρουμε πάλι.

Αερόψυκτοι ψύκτες νερού & Αντλίες θερμότητας

Τα συστήματα κεντρικού κλιματισμού χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές κτιριακών συγκροτημάτων και αποτελούνται κυρίως από ένα κεντρικό σύστημα παραγωγής ψυχρού και θερμού νερού που μπορεί να είναι σύστημα ψύκτη λέβητα ή μια αντλία θερμότητας η οποία χρησιμοποιείται για την παραγωγή ψυχρού νερού το καλοκαίρι και θερμού το χειμώνα.

Μονάδες Αέρα - Αέρα Ενιαίου Τύπου (Roof Top)

Εκτός των συσκευών παραγωγής νερού, το οποίο είναι και το μέσο μεταφοράς, στα κεντρικά συστήματα υπάρχουν και οι μονάδες αέρα – αέρα. Σ’ αυτή την περίπτωση ο κλιματιζόμενος αέρας μεταφέρεται από τις κεντρικές κλιματιστικές μονάδες στους διάφορους χώρους, μέσω ενός δικτύου αεραγωγών και στομίων.

Πολυδιαιρούμενα Συστήματα (VRV)

Τελευταία εξέλιξη στα συστήματα κλιματισμού αποτελούν τα συστήματα μεταβλητής παροχής ψυκτικού ρευστού, γνωστά και ως VRV (Vairable Refrigerant Volume). Αποτελούνται από ένα κεντρικό συγκρότημα το οποίο παρέχει μεταβαλλόμενη ποσότητα ψυκτικού ρευστού στις εσωτερικές μονάδες.

Chiller

Το αερόψυκτο chiller έχει συμπυκνωτή που ψύχεται με αέρα περιβάλλοντος.  Χρησιμοποιείται σε μικρές εγκαταστάσεις και ειδικά σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει επάρκεια νερού.
Τα υδρόψυκτα chiller έχουν υδρόψυκτο συμπυκνωτή και χρησιμοποιούνται συνήθως σε μεγάλες εγκαταστάσεις κλιματισμού όπου υπάρχει επάρκεια νερού. Επίσης χρησιμοποιούνται στις περιπτώσεις που απαιτείται σταθερή απόδοση, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Ο ξενοδοχειακός κλιματισμός είναι υποκατηγορία του επαγγελματικού κλιματισμού, αλλά αξίζει να αναφερθεί ξεχωριστά καθώς απαιτεί εντατικότερη συντήρηση και μελέτη. Στην Climatech γνωρίζοντας πως πρέπει οι πελάτες σας να έχουν τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης δίνουμε όλη μας την προσοχή στην εγκατάσταση και στη συντήρηση για ένα ασφαλές και όμορφο περιβάλλον.