Μεγάλοι οίκοι προϊόντων με διεθνής πιστοποιήσεις

Δευτ. - Παρ.: 8:00 - 16:00 & 19:00 - 21:00

Σάββατο: 8:00 - 17:00

Υπηρεσίες

Βελτιώστε την άνεση του χώρου σας

Καλέστε σήμερα στο 27210 23495

Λακωνικής 84, Καλαμάτα

Αντλίες Θερμότητας

Η οικονομικότερη λύση για την θερμοκρασία του χώρου σας.

Αν έχετε την ανάγκη για συνεχή θέρμανση τότε η αντλία θερμότητας είναι η οικονομικότερη και καλύτερη λύση για εσάς. Η εγκατάστασή τους έχει υψηλό κόστος, αλλά η κατανάλωση ρεύματος είναι πολύ μικρή (σε σχέση με την κατανάλωση του πετρελαίου που έχουν οι κλασσικοί λέβητες).

Είναι κλιματιστικές μονάδες μεταφοράς της θερμικής – ψυκτικής ενέργειάς τους μέσω του νερού. Το σύστημα αυτό είναι κατάλληλο για υφιστάμενα δίκτυα θέρμανσης με σώματα καλοριφέρ, αλλά και για εφαρμογές με μεγάλες απαιτήσεις ψύξης / θέρμανσης που προϋποθέτουν για μέσο μεταφοράς το υγρό στοιχείο.

Οι αντλίες θερμότητας αέρος / αέρος είναι τα γνωστά σε όλους κλιματιστικά διαιρούμενου τύπου. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην ενότητα Κλιματισμός.

Οι αντλίες θερμότητας αέρος / νερού είναι ένα δυναμικό προϊόν με τεράστια ανάπτυξη στις πωλήσεις την τελευταία δεκαετία, γιατί αποτελεί την πλέον εξυπνότερη, οικονομικότερη και αποδοτικότερη λύση, τόσο για την ψύξη / θέρμανση χώρων όσο και για τη θέρμανση ζεστών νερών χρήσης.
Οι εταιρείες επενδύουν συνεχώς όλο και πιο πολύ σε αυτού του είδους τα μηχανήματα, με αποτέλεσμα τη συνεχόμενη βελτίωσή τους στην ευελιξία, την απόδοση και την οικονομία.

Μία από τις εφαρμογές που έχει η αντλία θερμότητας αέρος / νερού είναι στα Ζεστά Νερά Χρήσης (ΖΝΧ). Πρόκειται για μία αυτόνομη συσκευή που παρέχει συνέχεια το απαραίτητο ζεστό νερό. Οι αντλίες αυτές είναι οι περισσότερο εργονομικές, αφού δουλεύουν με υψηλό βαθμό απόδοσης (μέσο COP 3,5). Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα, είναι η μηδαμινή συντήρηση που χρειάζονται.

Στις αντλίες αυτές και οι δύο εναλλάκτες είναι εναλλάκτες νερού και το ψυκτικό μέσο μεταφέρει θερμότητα από τη μια μάζα νερού στην άλλη. Τέτοιες αντλίες, είναι οι υδρόψυκτες αντλίες θερμότητας με πύργο ψύξης και οι αντλίες νερού / νερού που χρησιμοποιούνται σε εγκαταστάσεις με γεωεναλλάκτη (γεωθερμικές) .